Достапна на овие јазици
English edition Dutch edition German edition Polish edition Italian edition Brazilian edition French edition Serbian edition Swedish edition Indonesian edition Ukrainian edition Spanish edition Albanian edition Hungarian edition Macedonian edition Slovenian edition Chinese edition Russian edition Finnish edition Slovak edition
"To challenge democracy is brave. To do it in print is heroic."
Doug French, Senior editor of Laissez Faire Books

АВТОРИ

„Постои суштинска разлика меѓ􀆴у демократијата и слободата. Слободата не може да се мери според можноста да се гласа. Слободата се мери според работите што можеме да ги правиме без да гласаме за нив“.

Економистот Т. Вендерс напиша
Karel BeckmanКарел Бекман
Карел Бекман е новинар, писател и главен уредник на онлајн изданието Energy Post (www.energypost.eu). Претходно има работено како новинар во холандскиот финансиски дневен весник Financieele Dagblad.
karel@beyonddemocracy.net.

Frank KarstenФранк Карстен
Франк Карстен е основач на Фондацијата за повек� е слобода Stichting Meer Vrijheid (More Freedom Foundation), организација за промоција на либертаријанизмот25 во Холандија, која се за лага за намалување на владиниот интервен-ционизам и на даноците. Тој е редовен гостин во јавноста со своите настапи за се� поголемото мешање на власта во секојдневниот живот на луг�ето.
frank@beyonddemocracy.net.